Help

In- en uitloggen

Nadat je het registratieproces hebt doorlopen, zul je voor de eerste maal op de site kunnen inloggen. Daarna zal je kunnen kiezen of je voor onbepaalde tijd ingelogd wenst te blijven, of dat je automatisch wilt uitloggen aan het einde van je bezoek.

  1. Inloggen
    1. Het inlogscherm
    2. De snelle inlogoptie
  2. Uitloggen

Inloggen

Of je nu pas net geregistreerd bent of eenvoudig uitgelogd bent na een vorig bezoek, je zal steeds een keuze krijgen tussen het inlogscherm en de snelle inlogoptie.

Het inlogscherm

Aangezien dit scherm (toegankelijk vanuit de inlogoptie van het hoofdmenu) niet alleen de plaats is waar je naartoe wordt gebracht wanneer je registratie is volbracht, maar ook het eerste is wat je ziet in een 'alleen voor leden' forum, zullen we dit het eerst beschrijven:

De Gebruikersnaam en Wachtwoord velden spreken voor zich. Aantal minuten dat je blijft ingelogd betekent eenvoudigweg het aantal minuten dat de cookie dat je ingelogd houdt, actief blijft vooraleer te vervallen en je opnieuw moet inloggen. Het is dus niet aan te raden om een hele lange tijdsperiode in te vullen wanneer je een computer moet delen en je waarschijnlijk zal vergeten uit te loggen. Indien niemand anders toegang heeft tot je computer dan kan het de voorkeur verdienen om Blijf ingelogd aan te duiden.

De snelle inlogoptie

Hoewel veel forums eveneens een snelle inlog mogelijkheid hebben om je toe te laten vanaf elk scherm in te loggen, kan de positie op de pagina verschillen van forum tot forum. In het SMF standaardthema bevindt het zich bovenaan de pagina, in het inklapbare deel. In andere thema's gebaseerd op het oude YaBB SE forum zal het eerder onderaan te vinden zijn. Wanneer het niet zichtbaar is en niet is ingeklapt, is deze optie of niet ge&ium;mplementeerd (zodat je het inlogscherm vanuit het hoofdmenu moet bereiken), of ben je al ingelogd (in dat geval zal het hoofdmenu een Uitlog optie bevatten).


Log in met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Om de snelle inlogoptie te gebruiken dien je je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen, de lengte van je sessie uit het menu te selecteren, en op Inloggen te klikken. Gelieve er rekening mee te houden dat Blijvend, zoals Blijf ingelogd, betekent dat de computer je blijft herinneren tot de de volgende keer uitlogt en niet dat je altijd online moet blijven.

Uitloggen

Wanneer je stopt met het doorbladeren van het forum, kan je er voor kiezen om uit te loggen. Wanneer je een computer deelt met anderen kan het een slecht idee zijn om jezelf ingelogd te laten. Selecteer dan de Log uit optie in het hoofdmenu en je zal uitgelogd worden uit het forum, waardoor je meteen de status van gast krijgt, en je naam verdwijnt uit de lijst van online gebruikers. Je forum identiteit wordt op die manier gewaarborgd tot je opnieuw beslist om in te loggen.